Een bronzen engel met kindje

Bronzen engel RK Erica
Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4
klik voor vergroting
Bronzen engel
Techniek Brons
Hoogte 70 cm.

Vanuit de Rooms-katholieke Kerk te Erica kreeg ik het verzoek een bronzen gedenkteken te ontwerpen ter nagedachtenis aan de ongedoopte kinderen.

Daar het kerkbestuur dit gedenkteken een prominente plaats wilde geven op het kerkhof, stelde ik voor om het ontwerp zo te maken dat het in harmonie met de bestaande Christuskapel geplaatst kon worden.
Daartoe zouden dan aan weerszijden twee qua vorm bijpassende muren moeten worden gemetseld, zodat het een geheel kon vormen met bovengenoemd kapelletje.

Ter plekke kreeg ik inspiratie voor een engel met kindje.
Ook het verwerken van de tekst "Voor God zijn alle kinderen gelijk" aan de voet van de engel vond het bestuur een mooi idee.

Tijdens het werken aan deze engel kwam bij mij een gedicht op, dat ik voorlas toen men het ontwerp-model kwam goedkeuren. Mijn voorstel was om dit gedicht met een foto van "De engel van Erica" bij de inwijding uit te reiken aan de betrokkenen.

De kapel en het monument
klik voor vergroting

Het bestuur vond het echter zo bij het beeld horen, dat mij werd verzocht een bijpassende plaquette met dit gedicht te laten graveren. Die bracht dan direct een goed evenwicht door haar op de andere muur te plaatsten. Zo onstond een mooie verbinding tussen de linkermuur met de engel, de Christus kapel en de rechtermuur met het gedicht.

Tekstgrootte

Wil je de letters op deze pagina een andere grootte geven? Klik op: Pagina/Beeld » Tekengrootte » Groter