Meditatieschalen

meditatieschaal-Eagle Spirit
Thumbnail 1
klik voor vergroting
Meditatieschalen
Techniek Keramiek, steengoed
Diameter 50 - 55 cm.
Bijzonderheden Schaal met glasfusie
Opgelegd bladgoud, 24krt
Oplage Unica (verkocht)
Prijs Op aanvraag
Meer info Stuur een e-mail

Telkens wanneer ik een vorm aan het draaien ben achter de draaischijf, raak ik bijzonder gefascineerd door het middelpunt van waaruit alles ontstaat, de beweging vanuit het centrum..

Lelie - meditatieschaal
klik voor vergroting

Vanuit deze fascinatie werd ik geïnspireerd tot het maken van meditatieschalen. Al deze schalen hebben een duidelijk aangegeven centrum, dat ik veelal accentueer met bladgoud.
Dit middelpunt kan bestaan uit een eenvoudige gouden of zilveren cirkel of een spiritueel symbool zoals bijvoorbeeld het aum (om) teken, een keltisch kruis, een vijf- of zespuntige ster of een ankh-teken.

Aum - meditatieschaal
klik voor vergroting

De schalen hebben meestal een diameter van 50 tot 55 cm. en een middelpunt dat omgeven wordt door een of meerdere verdiepte cirkels. Het ingelegde glas in deze cirkels fuseert tijdens het laatste stookproces tot een vloeiende meerkleurige glaslaag. Het schitterende craquelé-effect ontstaat door de spanning in het glas tijdens het afkoelen.
Wanneer de schaal gebruikt wordt voor meditatie, kan je er b.v. waxinelichtjes in plaatsen. De op deze pagina getoonde schalen zijn verkocht, de prijs van een soortgelijke meditatieschaal is vanaf 650,- Euro.

Persoonlijke meditatieschaal

Als je op een specifiek symbool wilt mediteren, kan ik dat voor je in een persoonlijke meditatieschaal verwerken.